vrijdag 4 september 2015

Target behaald!

Yesss!!! Wij zijn superblij, want we hebben ons target van €6000,- behaald. Dat betekent dat we alle belangrijkste kosten kunnen betalen: opmaak, drukken, vertalen, etc. Er is maar liefst 155 keer gedoneerd en we hebben nog wat te goed van de actie van Kringloop Dorestad en van een kerk. Doneren kan nog steeds, want alles wat meer gedoneerd wordt, steken we in een grotere oplage en in een lessenpakket dat extra aangeboden wordt aan basisscholen. 

Voor de nieuwsgierigen alvast een tipje van de sluier:
Het prentenboek gaat over een meisje dat moet vluchten en in NL in een AZC gaat wonen. Het gaat over haar leven daar en over haar dromen: dromen van een huis, een veilige plek, waar zij haar bestaan kan opbouwen.Het lessenpakket dat wij gaan ontwikkelen zal informatie over vluchtelingen en asielzoekerscentra bevatten en zal aangevuld worden met thematische kunstlessen over vluchtelingen, zodat kinderen spelenderwijs kennis maken met de begrippen vluchteling en asielzoeker. Dit alles op het niveau van basisschoolkinderen in de leeftijd van ca. 6 tot 10 jaar. Het prentenboek zal een iets breder bereik hebben qua leeftijd; het kan ook gelezen worden op AZC's.

RTV Utrecht
Afgelopen week werd Marjolein geïnterviewd door RTV Utrecht over het prentenboek. Je kunt het fragment hier bekijken: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1377383/tekeningen-asielkinderen-zeist-in-prentenboek.html
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten