maandag 31 augustus 2015

Crowdfunding Update en Actie bij AZC Zeist

Nog €125,- en we zijn er! We hebben reeds van velen een donatie gehad en zijn superblij dat het project voortgang kan hebben. Het eerste testboekje is in de maak voor ons leespanel en na feedback en eventuele wijzigingen kunnen we starten met de vertaling, regelen ISBN (we worden uitgever!), scannen, opmaken en drukken. 


Voor ons allemaal blije berichten en dus ook voor de kinderen van het AZC. Momenteel zijn vluchtelingen dagelijks in het nieuws en hot topic op social media. Dit brengt een golf van reacties teweeg, waaronder ook vele negatieve die vaak gestoeld zijn op een gebrek aan kennis en angst voor het onbekende. Het prentenboek kan hopelijk bijdragen aan meer kennis en begrip over vluchtelingen. We zijn dan ook van plan het boek aan te vullen met een lessenpakket voor basisscholen. Hierover later meer.

Actie AZC Zeist
Graag willen wij ook aandacht voor het volgende: vanavond om 18:30 is er een protestbijeenkomst bij AZC Zeist voor Gláucio en Márcia: "De 13-jarige Gláucio en de 18-jarige rechtenstudent Márcia zijn vrijdagochtend in Gilze met hun ouders opgepakt om uitgezet te worden naar Angola. Het gezin woont al vijftien jaar in Nederland. Gláucio is hier geboren. Beide kinderen spreken geen Portugees en kunnen zich dus niet verstaanbaar maken in Angola. Gláucio en Márcia hebben nog geen kinderpardonvergunning omdat hun vader door de autoriteiten wordt gezien als mogelijke oorlogsmisdadiger." (Bron: Defense for Children)


http://www.defenceforchildren.nl/p/140/4381/mo233-m80/maandag-protestbijeenkomst-in-zeist-voor-m%E1rcia-en-gl%E1ucio
Wij gaan er heen om de kinderen een hart onder de riem te steken en omdat we het belachelijk vinden hoe er in Nederland met dit soort zaken wordt omgegaan. Mensen moeten vaak veel en veel te lang wachten om te horen of ze mogen blijven of niet. In de tussentijd lijkt het leven stil te staan. En als ze dan uiteindelijk terug moeten, worden ze als criminelen behandeld.

Om te zien hoe Angolees Gláucio en Márcia zijn, bekijk het volgende filmpje: http://www.npo.nl/bikkels/08-03-2015/VPWON_1229830


Kom je ook vanavond? Kom dan in het zwart. Het start om 18:30 uur aan de Kampweg 122 in Zeist (bij Soesterberg).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten