zaterdag 20 juni 2015

Internationale dag van de vluchteling

Het is vandaag de internationale dag van de vluchteling. Een dag om stil te staan bij al dat leed wat heel veel mensen in heel veel landen overkomt, om stil te staan bij al die mensen, vaders, moeders, kinderen, die hun huizen achter hebben moeten laten en die ergens verblijven in overvolle tentenkampen, gevaarlijk op een boot zitten, of misschien al in een Europees land zijn aangekomen en zitten te wachten in een opvangcentrum, met de vraag of ze terug moeten of in het huidige land een nieuw bestaan op mogen bouwen. 

Zo zitten ook 'onze' kinderen van Project Prentenboek te wachten. Vaak erg getraumatiseerd en met weinig omhanden in een AZC. Met ons project hopen wij iets positiefs te bieden aan deze kinderen, iets blijvends, iets waar ze zelf aan mee hebben gewerkt en iets dat hopelijk ook voor positieve beeldvorming kan zorgen rondom asielzoekers. Zoals dat het ook gewoon mensen zijn, zoals jij en ik, die op zoek zijn naar een veilig bestaan, een normaal leven. Dus kom uit je luie zaterdagstoel en kijk op www.projectprentenboek.nl en help ons en de kinderen dit project tot een succes te maken! 

Iedereen die deelt is LIEF!
En iedereen die doneert is SUPER LIEF!


En als je nog meer tijd hebt, is dit een interessant artikel om te lezen: http://www.vn.nl/Archief/Buitenland/Artikel-Buitenland/Waarom-we-onze-grenzen-juist-open-moeten-gooien.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten