vrijdag 17 juni 2016

Azc project

Opvrolijken schoolplein

Afgelopen tijd zijn Maaike en Marjolein druk geweest met de lessen op de azc school. Maaike gaf les aan groep 5 t/m 8 en Marjolein aan groep 1 t/m 4. De kinderen werkten o.a. met stift, krijt en aquarel en maakten werkjes met thema's als lichaam, zelfportret, dieren, huizen, voertuigen en planten. De kinderen genieten steeds zichtbaar van de lessen.


Een aantal van de tekeningen worden gebruikt in ontwerpen op twee grote zeilen. Deze worden aankomende maandag, op wereldvluchtelingendag, samen met de kinderen beschilderd en als versiering opgehangen aan de hekken op het schoolplein.









Mogelijk gemaakt door
Dit project kon worden gerealiseerd door de opbrengsten van het prentenboek. Nog steeds is er aandacht voor het boek. Zo wordt er aanstaande maandag in Soest door een kerk aandacht besteed aan Adila, waar ben je? vanwege wereldvluchtelingendag. Op 22 juni organiseert het Beauforthuis te Austerlitz een Iftar, ramadanmaaltijd, waarbij het boek ook te koop zal zijn. 


http://www.beauforthuis.nl/news/2507/18/Ramadanviering/d,bf-agenda

Daarnaast staan Maaike en Marjolein zelf op zondag 26 juni op de Dag der Kunsten in Zeist met informatie over het project, het boek en zullen zij ook voorlezen uit het boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten