vrijdag 5 februari 2016

Dromen en Conflicten

Adila, waar ben je?
Adila, waar ben je? is nu bij veel boekhandels in het land verkrijgbaar. Ook begint het zijn weg te vinden op basisscholen en wordt het gebruikt op azc's en noodopvanglocaties voor asielzoekers. De eerste oplage is er al bijna doorheen, dus we denken nu na over een tweede druk. We hadden niet gedacht dat het zo hard zou gaan.

Afgelopen week verscheen er een mooi artikel in het AD, waarin reacties van schoolkinderen te lezen zijn. Het is fantastisch om te merken dat het boek zijn doel bereikt!NBD Biblion schreef de volgende review:
"In het drietalige prentenboek Adila, waar ben je? wordt op zeer toegankelijke wijze verteld over het leven van vluchtelingenkinderen. Het boek is samengesteld door kunstcollectief KEES in samenwerking met de kinderen en ouders van asielzoekerscentrum Zeist. Het verhaal van Adila beschrijft op voor kinderen aansprekende wijze hoe het is om te vluchten en om zo ontworteld en in onzekerheid te
moeten leven."


Dromen en Conflicten
Volgende week donderdag om 17:00 uur opent de tentoonstelling Dromen en Conflicten in Rozet te Arnhem. Hiervoor richtten wij een etalage in met informatie over het boek.

De tentoonstelling in Rozet laat zien hoe de stad Arnhem en haar bewoners met dromen en conflicten omgaan, in het heden en het verleden. Hoe verhouden kunstenaars en bewoners van Arnhem zich tot dromen en conflicten? Hoe geven vluchtelingen vorm aan hun verhaal en hun dromen? Waar ontmoeten zij elkaar? Rozet biedt daarvoor een podium.Geen opmerkingen:

Een reactie posten