maandag 7 december 2015

Bezoek azc en basisscholen / Vertegenwoordiging boek

Bezoek azc en basisscholen
Vandaag startten we de dag met een bezoekje aan de school van het azc. Twee kinderen die meegewerkt hebben aan het boek, Amal en Maria, herkenden ons meteen en verwelkomden ons met een dikke knuffel! De meeste andere kinderen waren nieuw. Amal en Maria kregen natuurlijk allebei een boek, maar ook voor de andere kinderen hadden we boeken meegenomen."Mooi!" zei Amal en bekeek welke van haar tekeningen in het boek stonden. Ze vertelde dat ze nog heel lang in het azc moet blijven wonen, maar misschien wel naar een Nederlandse school mag binnenkort. 
Na het bezoek aan het azc begonnen we aan de eerste ronde basisscholen in de buurt. De basisscholen in Soesterberg, Huis ter Heide en Zeist krijgen van ons namelijk een boek cadeau. Iedereen was blij verrast. In Soesterberg werd het als erg waardevol beschouwd, aangezien het dorp vlak naast het azc is gelegen en het dorp dus veel asielzoekers ziet. Op enkele 'zwarte' scholen waren ze blij met de Arabische vertaling.

Volgende week doen we nog een ronde. Daarnaast hopen we natuurlijk dat er meer scholen in Nederland zijn, die een boek willen hebben en dat het een hulpmiddel kan zijn in het gesprek over vluchtelingen en asielzoekers.


Vertegenwoordiging boek
Er komt heel wat kijken bij het maken van een boek. Al helemaal als je alles in eigen beheer doet, zoals wij doen. We hebben zoveel gedaan en geleerd het afgelopen jaar! Van tekst schrijven tot crowdfunden, uitgeverij worden en meer! Nu het boek een feit is, is de vraag natuurlijk: hoe brengen we dit boek onder de aandacht van de mensen?
Via een tip kwamen we uit bij de mannen van Ef & Ef Media (http://www.efenefmedia.nl/).Na een telefoongesprek en een mail waren zij razend enthousiast en boden zij aan ons te ondersteunen in de verkoop van het boek; en zodanig, dat nog steeds de opbrengst naar projecten met de kinderen van het azc in Zeist kan gaan! Super tof vinden we dat! Dat betekent dat het boek straks op meer plaatsen te koop zal zijn, zowel online als offline.Het is zo fijn om steeds weer enthousiaste mensen te ontmoeten, die het project een warm hart toedragen! Blijf ons volgen en wij houden je op de hoogte!Geen opmerkingen:

Een reactie posten